Installatie LandBouwWeer (pro)

 1. Klik hier om de meest recente versie van het LandBouwWeer te DOWNLOADEN
 2. Kies voor Openen/Uitvoeren.
 3. U krijgt opeenvolgend een aantal schermpjes te zien die u kunt aanpassen of dient te accepteren. Klik op “Volgende” en “Ja” en “Installeren” en tot slot op “Voltooien”.
 4. U krijgt nu een venster van de communicatiesoftware te zien (=BVDClient) waarin u de gebruikersnaam en het wachtwoord voor het Landbouwweer dient in te vullen (dit is niet uw Z login, of e-mailadres en wachtwoord!).
 5. Sluit alle openstaande schermen af en start het Landbouw Weerbericht Pro op.

Opschonen van de databases met weergegevens in het LBW Pro

Recente weerinformatie wordt opgeslagen in .DB bestanden (windows Vista en 7 en 8 en 10) in de map “C:ProgramDataMeteo ConsultLandbouw Weerbericht ProdataCurrent”.

 1. Gooi alle .DB bestanden uit deze map weg.
 2. Klik vervolgens op het programma “FixLBWdb.exe” in de map C:Program FilesLBW Pro.
 3. Selecteer het pad “C:ProgramDataMeteo ConsultLandbouw Weerbericht ProdataCurrent” waar de databases opnieuw aangemaakt moeten worden.
 4. Als de zwarte tekst in de reparatie tool grijs wordt is hij klaar met het opnieuw aanmaken van de databases.
 5. Klik de “FixLBWdb.exe” reparatie tool weg met kruisje.
 6. Klaar.

Als u nu LBW Pro weer opstart is alle weersinformatie weg en gaat alles weer goed.

De beschikbaarheid van weersinformatie in het LandBouwWeer

Bij de installatie van een nieuwe versie van het LandBouwWeer is het noodzakelijk om twee a drie keer snel achter elkaar de weersinformatie op te halen. Pas dan is de regionale data uit de tabellen en grafieken beschikbaar. De neerslagbeelden zijn voor iedereen in Nederland hetzelfde en worden direct bij de eerste keer communiceren al binnengehaald.

De beschikbaarheid van de uurlijkse, de drie uurlijkse en dagelijkse informatie lopen niet synchroon. Met MeteoConsult is afgesproken dat de uurlijkse verwachtingen en waarnemingen elk uur om kwart over het hele uur klaargezet worden en vanaf dan beschikbaar zijn voor gebruikers. De data voor de 3-uurlijkse en dagelijkse verwachtingen, waarnemingen, grafieken en de data voor de “Toepassingen” is pas een half uur later beschikbaar en op te halen door u. De 3-uurlijkse verwachtingen van bijvoorbeeld 14:00 uur is pas om 14:45 beschikbaar.